marți, 12 aprilie 2011

Daca doriti sa revedeti...

Deoarece am vazut "Cars" de 1500 de ori, "Finding Nemo" de 1000 de ori si "Bolt" de vreo 500, am decis, cu de la mine putere, ca e momentul pentru altceva.

Filmul ales a fost Veronica, poate nostalgicii isi vor aminti de regizoarea de filme pentru copii Elisabeta Bostan. Pentru mine, dansa a fost top of the top al regizorilor de filme pe parcursul copilariei si adolescentei mele, o iubeam mai mult decat il iubeau baietii de varsta mea pe Sergiu Nicolaescu.
Din filmografia Elisabetei Bostan, mi-au placut mult "Saltimbancii", "Mama", "Veronica" si, desigur, "Veronica se intoarce" (cu asta o sa-i asasinez maine pe copii).
 
In "Veronica" a creat o lume fantastica, usor dezlanata (dar pe atunci nu m-am prins), in care mica fetita de gradinita (interpretata delicios de Lulu Mihaescu) intra si iese dupa bunul plac, dupa cum o poarta imaginatia. Toti actorii rad, canta si danseaza, unii mai bine, altii mai prost, nu intotdeauna cine te-ai astepta. Distributia e celebra: Margareta Paslaru, Dem Radulescu, Vasilica Tastaman. Mici partituri au primit si Cornel Constantiniu (niciodata nu mi-a placut), Angela Moldovan, George Mihaita. Muzica se mai fredoneaza si astazi, Mara a venit acum cateva zile de la gradinita cantand unul din cantecele din film, si s-a bucurat mult cand l-a recunoscut.

Veronica, eroina filmului, primeste in dar de ziua ei de la o zana o traistuta fermecata, care ii poate indeplini orice dorinta. Deoarece este egoista si doreste sa pastreze traistuta numai pentru ea, aceasta o paraseste. Asa ca Veronica porneste in cautarea ei, trecand printr-o multime de aventuri, intalnindu-se cu Coana Vulpe, Motanul Danila, Licuriciul si soricelul Aurica cu toata familia lui simpatica. Aventuroasa calatorie o invata sa deosebeasca binele de rau, iar noii sai prieteni o ajuta sa se intoarca acasa.

La inceputul filmarilor, micuta actrita avea putin peste 3 anisori, asa ca va rog sa ma mai lasati cu Cleopatra...

sursa: http://www.cinemagia.ro/
sursa: http://www.cinemagia.ro/
sursa: http://www.cinemagia.ro/

Niciun comentariu: